ثبت شرکت در رومانی

ثبت شرکت در رومانی


ثبت شرکت در رومانی

مقدمه

رومانی، کشوری جذاب در اروپای شرقی می‌باشد که به‌دلیل موقعیت جغرافیایی، هزینه‌های مقرون به صرفه و بازار کار پویا، به مقصدی مناسب برای کارآفرینان بین‌المللی تبدیل شده‌است. ثبت شرکت در رومانی می‌تواند دریچه‌ای برای ورود به بازارهای اتحادیه اروپا باشد. افرادی که قصد دارند کسب‌وکار خود را در رومانی راه‌اندازی کنند و از مهاجرتی بی‌دردسر بهره ببرند، کسب اطلاع از شرایط، مراحل و هزینه‌های ثبت شرکت ضروری است.

شرایط ثبت شرکت در رومانی

ثبت شرکت در رومانی نه تنها امکان دسترسی به بازارهای بزرگ اتحادیه اروپا را فراهم می‌کند، بلکه به‌خاطر هزینه‌های پایین ثبت و نرخ مالیات رقابتی، انتخابی هوشمندانه برای کارآفرینانی است که به‌دنبال گسترش کسب‌وکار خود هستند. برای ثبت شرکت در رومانی داشتن شرایط زیر ضروری هستند.

  • سن متقاضی: برای ثبت شرکت در رومانی، موسسین باید حداقل 18 سال سن داشته باشند. این شرط برای تضمین مسئولیت‌پذیری و صلاحیت قانونی موسسین در امور تجاری الزامی است.
  • اقامت: اگرچه نیازی به اقامت دائم در رومانی برای ثبت شرکت ندارید، اما وجود حداقل یک مدیر که مقیم قانونی رومانی باشد ضروری است. این فرد می‌تواند به‌عنوان نماینده قانونی شرکت در امور مالیاتی و تجاری عمل کند.
  • سوءسابقه: افرادی که سابقه کیفری جدی در حوزه جرایم اقتصادی یا فساد دارند، نمی‌توانند در رومانی اقدام به ثبت شرکت نمایند. از این رو یکی از مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در رومانی، ارائه گواهی عدم سوء پیشینه است.
  • نوع شرکت: در کشور رومانی شرکت‌ها به دو صورت سهامی عام و با مسئولیت محدود ثبت می‌شوند.
  • حداقل سرمایه اولیه: برای شرکت‌های مسئولیت محدود (SRL) حداقل سرمایه اولیه 40 یورو است. شرکت‌های سهامی عام (SA)، به حداقل سرمایه اولیه 25,000 یورو نیاز دارند.
  • نام شرکت: نام شرکت باید منحصربه‌فرد و قبلا در سامانه ثبت شرکت‌های رومانی ثبت نشده باشد. انتخاب نام مناسب و تایید آن از طریق اداره ثبت تجاری رومانی (ONRC) اولین مرحله در ثبت شرکت است.
  • محل ثبت شرکت: می‌بایست یک آدرس معتبر به‌عنوان محل رسمی شرکت ارائه دهید. این آدرس محل اصلی دفتر مرکزی شرکت بوده و باید به‌طور رسمی ثبت و مورد تایید قرار گیرد.

قوانین و مقررات کشور رومانی برای تاسیس شرکت

قوانین ثبت شرکت در رومانی، شرایط مالیاتی و حقوقی خاصی دارد.

  • مالیات بر درآمد کشور رومانی: در رومانی، نرخ مالیات بر درآمد برای شرکت‌های سهامی عام 16 درصد است.
  • تخفیفات مالیاتی: کسب‌وکارهای کوچک‌تر ممکن است از تخفیفات مالیاتی یا شرایط مالیاتی خاصی برخوردار شوند.
  • گردش مالی: شرکت‌های با گردش مالی بالاتر مشمول برخی مقررات مالیاتی اضافی می‌شوند. به‌خصوص کسب و کارهایی که در حوزه‌های فناوری اطلاعات، انرژی و تولید فعالیت می‌کنند.
  • مالیات تکلیفی سود سهام: این مالیات، بر سود سهام پرداختی به سهامداران اعمال می‌شود. در صورت پرداخت سود سهام به سهامداران، شرکت موظف است 8 درصد از این مبلغ را به‌عنوان مالیات کسر کند و به دولت پرداخت نماید.
  • مالیات بر ارزش افزوده (VAT): نرخ استاندارد مالیات بر ارزش افزوده در رومانی 19 درصد است. با این‌حال، برای کالاهایی مانند مواد غذایی، داروها و خدمات بهداشتی 9 درصد و خدمات هتلداری و ساخت و ساز مسکن 5 درصد اعمال می‌گردد.
  • بیمه تامین اجتماعی: سهم کارفرما برای بیمه تامین اجتماعی حدود 2.25 درصد از کل حقوق ناخالص کارمند است. همچنین بین 4 تا 8 درصد از حقوق ناخالص کارمندان به‌عنوان سهم کارفرما برای حق بازنشستگی اختصاص داده می‌شود. این مبلغ از حقوق ناخالص کارمند کسر و توسط کارفرما به دولت پرداخت می گردد.
  • حداقل حقوق در رومانی: در سال 2024، حداقل حقوق ناخالص برای هر کارمند 3,300 لِو رومانی تعیین شده است. انتظار می‌رود که این رقم در سال بعد به حدود 3,700 لِو رومانی افزایش یابد.
  • ثبت در اداره تجارت ملی رومانی: هر واحد تجاری یا شعبه‌ای که در رومانی فعالیت می‌کند، باید در اداره تجارت ملی رومانی (ONRC) به ثبت برسد.
  • مسئولیت شرکت مادر: در صورتی که شعبه‌ای بدون شخصیت حقوقی مستقل ثبت شود، شرکت مادر مسئولیت کامل تمامی کارمندان، مدیران و بدهی‌های شعبه را بر عهده خواهد داشت.
انواع ویزا

انواع ویزا از نظر هدف سفر​

مراحل ثبت شرکت در رومانی

  1. رزرو نام شرکت: اولین گام برای ثبت شرکت در رومانی، انتخاب نامی مناسب و منحصربه‌فرد برای کمپانی است. برای این منظور، باید به وب‌سایت ثبت شرکت رومانی مراجعه کرده و فرم رزرو نام را دریافت کنید. در این فرم، سه نام مختلف را به ترتیب اولویت وارد می‌کنید تا یکی از آن‌ها تایید گردد. سپس گواهی رزرو نام صادر شده، به مدت 3 ماه اعتبار خواهد داشت.
  2. واریز سرمایه اولیه: پس از دریافت گواهی رزرو نام، باید حساب بانکی مخصوص شرکت را افتتاح و سرمایه اولیه را واریز کنید. مدارک واریز سرمایه باید در بانکی که شرکت در آن حساب دارد ثبت شوند.
  3. ثبت شرکت در اداره ثبت تجارت رومانی: گام بعدی، ثبت شرکت در اداره ثبت تجارت رومانی است. برای انجام این کار، باید مدارکی چون اساسنامه شرکت، گواهی سپرده سرمایه اجتماعی از بانک و فرم درخواست ثبت شرکت را به این نهاد ارائه دهید.
  4. دریافت شماره رجیستری منحصر به فرد شرکت: این شماره برای نظارت و پیگیری‌های قانونی مورد استفاده قرار می‌گیرد و توسط سازمان ملی مالیات رومانی (ANAF) صادر می‌شود. برای دریافت شماره رجیستری 30 روز فرصت دارید.
  5. ثبت‌نام برای مالیات بر ارزش افزوده (VAT): اگر شرکت شما مشمول مالیات بر ارزش افزوده (VAT) می‌شود، باید در سازمان مالیاتی رومانی برای دریافت شماره VAT ثبت نام کنید.
  6. ثبت قراردادهای کارمندان: تمامی قراردادهای کاری کارمندان می‌بایست به‌صورت آنلاین در سامانه بازرسی کار منطقه‌ای (IML) ثبت شوند.

مدارک لازم برای تاسیس شرکت در کشور رومانی

به‌طور کلی برای ثبت شرکت در رومانی به مدارک زیر نیاز خواهید داشت.

  • اطلاعات شخصی مدیران و سهامداران.
  • نام شرکت و دفتر ثبت.
  • جزئیات مدیریت و نحوه اداره کسب‌وکار.
  • نوع و ماهیت فعالیت‌های تجاری.
  • تعداد، ارزش اسمی و نوع سهام.
  • سرمایه پذیرفته شده و سرمایه پرداخت شده (حداقل ۳۰٪ در زمان ثبت، ۷۰٪ طی ۱۲ ماه).
  • اطلاعات مربوط به سرمایه ثبت شده، تعداد و ارزش اسمی سهام.

هزینه ثبت شرکت در رومانی

هزینه اولیه‌ای ثبت شرکت در رومانی حدود 4000 یورو در سال اول است. این مبلغ هزینه‌های مشاوره حقوقی، رزرو نام شرکت و سرمایه اولیه را شامل می‌شود. هزینه‌های نهایی ثبت شرکت به‌طور متوسط 8820 یورو است که مراحل ادغام شرکت، افتتاح حساب بانکی محلی و هزینه‌های مختلف دولتی را پوشش می‌دهد. خوشبختانه پس از ثبت شرکت، هیچ کارمزد سالانه جاری وجود ندارد، اما هزینه‌های عملیاتی مانند مالیات بر درآمد (16 درصد برای شرکت‌های سهامی عام)، مالیات بر ارزش افزوده (19 درصد) و هزینه‌های حسابداری باید در نظر گرفته شوند.

هزینه ثبت شرکت در رومانی

اخذ اقامت رومانی با ثبت شرکت

ثبت شرکت در رومانی، علاوه بر فرصت‌های اقتصادی، می‌تواند راهی برای دریافت اقامت این کشور باشد. رومانی همانند سایر کشورهای اروپایی، برنامه‌هایی برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی دارد و از طریق ارائه ویزای تجاری، امکان اقامت طولانی‌مدت کارآفرینان را فراهم کرده‌است. برای دریافت اقامت رومانی با ثبت شرکت، ابتدا باید ویزای تجاری رومانی را دریافت کنید. رومانی دو نوع ویزای اقامت طولانی‌مدت برای افرادی که قصد سرمایه‌گذاری یا انجام فعالیت‌های تجاری دارند، را ارائه می‌دهد.

  • ویزای D/AE (فعالیت‌های اقتصادی): این نوع ویزا به کسانی اعطا می‌شود که قصد دارند فعالیت‌های اقتصادی مشخص و تحت قوانین خاص را در رومانی اجرا کنند. این افراد می‌توانند از طریق راه‌اندازی یا مشارکت در کسب‌وکارهای رومانیایی، اقامت خود را دریافت نمایند.
  • ویزای D/AC (فعالیت‌های تجاری): افرادی که از طریق ثبت شرکت در رومانی به‌عنوان سهامدار یا شریک فعالیت می‌کنند، می‌توانند به اقامت طولانی‌مدت رومانی دست یابند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *